Αετος για παιδια και νεους

Τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να προσεγγίσουν το πνεύμα του αεραθλητισμού με στατικές πτήσεις αιώρησης (προσομοίωση) ατον αέρα ή και να διανύσουν πετώντας στην πλαγιά λίγα εκατοστά πάνω από το έδαφος, με τον εκπαιδευτή να κρατάει τις πτέρυγες σε σταθερή θέση.

Η Σχολή διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό (ζώνη, κράνος, εκπαιδευτικό αετό) ώστε τα παιδιά και οι έφηβοι να γευτούν με πλήρη ασφάλεια την πρωτόγνωρη γι αυτούς εμπειρία της πτήσης με το σώμα να αιωρείται στον αέρα, με το μέτωπο ανοιχτό προς στον άνεμο και αληθινές πτέρυγες, όπως ο Ίκαρος.

Η όλη διαδικασία συνιστά μια μοναδική αίσθηση χαράς και ελευθερίας για τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα υπόστρωμα γνώσης που τα καθιστά επικεντρωμένα στο στόχο και απαλλαγμένα από τυχόν συμπλέγματα φόβου και περιττών αναστολών που μερικές φορές αντιμετωπίζουν οι ενήλικες.

Η διαπίστωση ότι με τη σωστή θέση και χειρισμούς και τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες μπορεί ακόμα κι ένα μικρό παιδί να χαρεί μια mini πτήση, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ενασχόληση αυτή συνιστά μια υγιή διέξοδο για τους νέους. Έμμεσα η αυτοπεποίθηση και ο αυτοέλεγχος τους αυξάνεται και η χαρά της εναέριας αυτοκυριαρχίας αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική στον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου και των διακοπών. Τα παιδιά μαθαίνουν επίσης, να δρούν ομαδικά στο στάδιο της προετοιμασίας και να σέβονται τους άλλους εκπαιδευόμενους αλλά και τη φύση.

Βάζουμε λοιπόν τα κράνη του αετού και αέρα στα πανιά μας....

Kids picture