Γιωργος Καραχαλιος

Γιώργος Καραχάλιος picture

Ο Γιώργος Καραχάλιος ξεκινά τον Αιωροπτερισμό το 1985. Από το 1989 αρχίζει να παίρνει μέρος σε αγώνες όπου έχει και την πρώτη του διάκριση. Έκτοτε λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού και σχεδόν πάντα κερδίζει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις.

Είναι πρωταθλητής Ελλάδας αρκετές φορές και λαμβάνει μέρος σε πολλά πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα με την Εθνική Ομάδα Ελλάδος (Γαλλία, Ισπανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Βραζιλία).

Το 1991 αποφασίζει να ασχοληθεί με την εκπαίδευση με σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση του αθλήματος. Αναπτύσσει νέες τεχνικές διδασκαλίας ώστε η εκπαίδευση να παρέχει όλες τις αναγκαίες θεωρητικές αλλά και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες προς τους μαθητευόμενους πιλότους, με βάση όλα τα απαιτούμενα στάνταρ της FAI (Federation Aeronautic International).

Μετά από την αποστράτευσή του το 1995 από το Πολεμικό Ναυτικό αφιερώνεται ολοκληρωτικά στον Αεραθλητισμό, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στον πρωταθλητισμό.

Ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής στα Αιωρόπτερα και στο μηχανοκίνητο Αιωρόπτερο από την Αεραθλητική Ομοσπονδία προσφέρει βέλτιστη κατάρτιση στους νέους πιλότους, αλλά και σε όσους θέλουν μετεκπαίδευση μεταδίδοντας τους την πολύχρονη εμπειρία του ως δάσκαλος και αξιόμαχος πιλότος.

Γιώργος Καραχάλιος picture